Sidor

lördag 9 september 2006

Rapport Torkelstorp 7-8 oktober

Dag 1: Haussen kring tävlingen dagarna innan har varit enorm. Hela 36 st föranmälda till tävlingen trots att det inte fanns något tvång på föranmälan. Flera av de toppseedade var dessutom på plats dagen innan och smygtränade. Vi märker redan att det har blivit mycket prestige kring denna tävling. Riktigt kul för oss arrangörer!!! 37 deltagare anmälde sig på lördagmorgonen.
Lördagen bjöd på perfekta förhållanden med SV ca 13 m/s. Det utlovades regn hela dagen men vi fick endast två snabba skurar och annars mestadels sol. Trots att vattnet var nästan helt platt var det svårt att gå för fullt då sjögräset ställde till det för de flesta. Vi fick iallafall se vårt tidigare rekord på 64 km/h slås av hela fyra personer i heat 1. 65 km/h lyder det nya rekordet!!!
Tävlingen är indelad i heat om 90 minuter. Vi startade första heatet 11.45 och slutade 13.30 då vi fick ett kort avbrott pga batteribyte till laserpistolen mitt i heatet. Efter heat 1 åt vi en god lasagne från Restaurang Kungsporten. Stort tack för denna service! Heat 2 startade 14.45 och slutade vid 16.15.

Markus Emanuelsson startade lite trögt men efter att bytt fena samt lagt av sig blyvikterna :-) gick det bättre. Daniel Borgelind såg stark ut redan från början och tog ledningen direkt med en repa på 65 km/h nästan omgående. Markus som dock aldrig ger sig lyckades till slut prestera en bättre andra notering och tog därför hem förstaplaceringen i heat 1. Jesper Kinnås lyckades ta en hedervärd tredjeplats.

I heat 2 tog Markus kommandot direkt och slog till med en oslagbar notering ganska omgående. Vinden var lite upp och ner i detta heat vilket gjorde att de snabbaste tiderna gjordes tidigt i heatet. Daniel tog dock andraplatsen med den näst bästa noteringen bland de första mätningarna. Marcus Richardsson hittade flytet och tog tredjeplatsen i heat 2.

Dag 2: Vi startade skepparmötet som planerat en halvtimma tidigare för att inte missa vindarna som väderprognoserna utlovade för morgonen. För en gång skull hade vädertjänsterna fel åt rätt håll. Vinden skulle avta från lunch hette det men den bara ökade. Vi hade t.o.m problem med vårt sekretariat då tältet hotade med att hoppa i hamnbassängen vid ett flertal tillfällen. Till slut var vi tvungna att ta ner tältet helt.

Vinden låg alltså stadigt på V över 11 m/s och stundtals upp till 19 m/s. Efter ett snabbt skepparmöte skickade vi ut Peter och Axel till mättornet som flyttade detta. Vinden hade vridit från lördagen så banans vinkel behövde ändras. Väl på plats drog vi igång heat 3 ca kl 10.30. Heat 3 pågick i en timme och då klockan endast var 11.30 och maten skulle komma först kl 12.30 så drog vi igång heat 4 som varade i 30 minuter.
I heat 3 drämde Andreas Nyström från Göteborg till med en toppnotering på 65 km/h som han var tämligen onåbar med i rådande vindförhållanden. På 2:a plats kom Markus Emanuelsson tätt följd av Jesper Kinnås på 63 km/h båda två. Markus lyckade prestera bättre andra-tider men det var oerhört jämt i hela startfältet.
Heat 4 varade som sagt bara i 30 minuter men alla hann prestera mellan 2-4 åk var. Efter 20 minuters harvande med maxfarter på 63 km/h drämde Marcus Richardsson till med fantastiska 68 km/h från att haft 58 km/h som bäst innan i heatet. Marcus tog givetvis heatet och Markus Emanuelsson tog ännu en andraplacering. Johan Gelander var inte långt efter men fick se sig slagen på andratiden och hamnade på tredje plats.
Heat 5 startade vid kl 14.50 och varade i 1 timma. Vinden var nu som starkast och det var under detta heat vårt tält gav upp. Som tur är har vi alltid dubbel nedteckning av resultatet så ingen katastrof inträffade. Kurande inne i en IKEA-kasse satt jag med min dator och walkie-talkien och försökte föra in alla resultaten. Deltagarna hade nu fått upp ångan och resultaten kom snabbare och snabbare. Alla hann med att köra 5-6 race under detta heat.
Markus Emanuelsson som hade en betryggande ledning passade på att testa nya F2 SX XS '07 på 80 liter tillsammans med sitt North Warp F2006 6,3 kvm och lyckades efter några försök få till 67 km/h. Daniel Borgelind som låg som ständig tvåa under heaten dag 1 hade ingen bra dag då han tappade en massa placeringar under de två första heaten dag 2. Men i heat 5 visade han åter vad han kan. Med två 65:or fick han åter en andraplacering och gick därmed upp på en fjärdeplats totalt. Marcus Richardsson drog längsta stråt och hamnade på en tredjeplats tätt följd av både Johan Gelander och Mikael Selington - alla på 63 km/h.
Under prisutdelningen fick alla som var närvarande pris från Wallén Sports prisbord. En AHD Type F 64 lottades också ut och vanns av en glad Johan Hellberg.
Grattis till alla deltagare som lyckades pricka in de bästa blåsdagarna under hela hösten. Maken till tävlingsår med 3 av 4 deltävlingar med kulingvindar och vackert väder har aldrig skådats tidigare. Vi får hålla tummarna för en lika bra tävlingssäsong 2007.

Tack för oss från Wallén Sports för ett underbart 2006.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg!

mvh,
Gustav