Sidor

onsdag 8 april 2009

WALLÉN SPORT SPEED CUP 2009

Svenska cupen i Speed har under åren 2006 till 2008 gått under namnet F2 Speed Challenge och byter inför 2009 namn till Wallén Sport Speed Cup. Under 2006 var det 45 deltagare totalt på 4 deltävlingar. Under 2007 var det 43 deltagare på 3 deltävlingar och under 2008 var det 47 deltagare på 3 deltävling.
WALLÉN SPORT SPEED CUP är en windsurfingtävling där deltagarna tävlar genom att köra så fort som möjligt inom ett område där vi mäter hastigheten med GPS. Snabbast vinner helt enkelt! Alla kan vara med oavsett vad man har för windsurfingutrustning eller kunskapsnivå.

Deltävlingar 2009
Datum och plats för deltävlingarna:
30 april -3 Maj: Norra Öland (Arrangör ÖWC)
21 - 23 Maj: Haga Park på Öland (Arrangör ÖWC)
30 – 31 Maj: Klagshamn (Arrangör Surf Club Klagshamn). Reservhelg 6 – 7 Juni
3 - 4 Oktober: Torkelstorp (Arrangör GWC). Reservhelg 10 -11 Oktober
Tävlingen 3 - 4 Oktober är även SM i speedsurfing sanktionerat av Svenska Vindsurfing Förbundet (SVF) , http://www.vindsurfingforbundet.com/
Se SVF’s hemsida eller arrangörernas hemsidor för inbjudningar till respektive deltävling. Där får du tips om boende, mer info om regler, tider mm.

Tävlingsregler
För att deltaga behöver du ett segelnummer. Segelnummer får du genom att bli medlem i SVF. Medlemsavgiften är 300:- /år och betalas in på postgiro 44 43 44-6 snarast möjligt. Vi kommer inte ha några begränsningar i form av utrustning utan alla får ställa upp med vad som finns till hands.
I varje deltävling körs ett antal heat där snabbaste uppmätta 10s average (högsta genomsnittlig fart under 10 sec) med godkänd GPS vinner respektive heat. Godkända GPS:er 2009 är Amaryllo Trip Tracker, Locosys GT-11 och Locosys GT-31 (marknadsförs i Sverige av http://www.wallensport.se/).

Poängberäkning för Cup och Deltävling
Vinnaren för varje heat får 0.7 poäng, 2:an får 2 poäng, 3:an 3 osv.
Samtliga godkända heat sammanräknas i en serie där det sämsta resultatet räknas bort enligt följande:
1-3 heat borträknas 1
4-6 heat borträknas 2
7-10 heat borträknas 3
11-14 heat borträknas 4
15-18 heat borträknas 5
osv…

Heaten kommer att köras på angiven bana och med angiven riktning som presenteras av tävlingsledningen på plats vid respektive deltävling. Ett heat varar normalt mellan 20-90 minuter men detta bestäms av tävlingsledningen för respektive deltävling och meddelas under skepparmötena eller anslås på anslagstavlan.

Ett heat anses vara godkänt, efter det att ett heat har genomförts och minst 25% av deltagarna har noterat en hastighet av 27 knop (högsta 10s average). Vid fler än 20 deltagare kan arrangören välja att dela upp deltagarna i grupper om max 20 deltagare/grupp.

Vinnaren av varje deltävling är deltagare med minst poäng efter avslutad heat i deltävling.

Vinnaren av cupen är den deltagare med minst poäng sammanräknat efter avslutad tävling 4 oktober 2009. Poängen från samtliga heat i cupen räknas ihop enl regler för poängberäkning ovan. Om en deltagare missar ett heat får denna deltagare poäng enligt DNC (antal deltagare i cupen + 1) som räknas in i sammanställningen av cupen.

Anmälningsavgiften bestäms av arrangerande klubb och betalas i förskott till arrangerande klubb. I anmälningsavgiften får deltagarna ofta en startpåse med olika trevliga presenter från sponsorer.

Priser
För varje deltävling finns det normalt ett prisbord som arrangören ordnat. Värdet kan variera beroende på sponsorer men har de senaste tre åren varit mycket generösa med totala värden på mellan 5-10 000 kr / deltävling.

För cupen sker en separat prisutdelning i samband med prisutdelningen under sista deltävlingen i Torkelstorp, 3-4 oktober.

Till 2009 är priserna i dagsläget inte presenterade men Wallén Sport lovar mycket trevliga priser då cupens vinnare räknas högst under speedåret i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg!

mvh,
Gustav