Sidor

måndag 11 maj 2009

Regler gällande GPS-hantering

För att förenkla för tävlingsledningen och minimera risken att någon deltagare blir utan resultat skärper vi hanteringen av GPS:er inför Ölandstävlingen 21-23 maj.

* Alla deltagare måste ha med sig sina GPS:er och minneskort till registreringen. Där kontrollerar sekretariatet så att GPSerna är korrekt inställda, samt ok uppmärkta. Samtidigt kollar vi så att deltagarens SD-kort fungerar i våra datorer och kopierar över alla filer som finns i GPS_DATA till en mapp som heter Arkiv. På detta sätt slipper sekretariatet leta bland en massa gamla filer. Samtidigt tömmer sekretariatet interna minnet i data-loggern.

* Efter avklarat heat lämnar seglaren in hela GPSen till sekretariatet (SD-kortet får inte tas ut av seglaren). En funktionär tar emot, stänger av GPSen och tar ut SD-kortet. En av två funktionärer tar emot SD-kortet, och kontrollerar så att filen är ok. Om den är det, så kopieras filen till datorn och filen flyttas till Arkiv-mappen på SD-kortet. Skulle filen inte vara ok, så kör man Save to card osv, och därefter kopierar vi den till Arkiv som ovan. Denna process, om det inte strular, går ganska snabbt. Deltagaren måste vänta utanför sekretariatet på at få tillbaka sin GPS med SD-kortet insatt i enheten. Deltagaren får inte ta ut sitt kort eller ändra inställningar efter att sekretariatet kontrollerat GPS:en.

* När alla filer är inhämtade så kör den tredje funktionären Sailwave (2.00 build 4), och får resultat från dom andra två som har hälften av filerna på respektive dator.

2 kommentarer:

  1. Jag & Klang tänkte lite på detta när vi åkte bil hem från Öland. Är det viktigt att man får resultatet efter varje heat eller räcker det att man samlar ihop resultatet från samtliga heat efter tävlingsdagen är slut?

    SvaraRadera
  2. Jag tror det är tokviktigt att få in GPSerna mellan varje heat. Då kan man lösa eventuellt strul direkt genom att tanka ur internminne osv.

    SvaraRadera

Tack för ditt inlägg!

mvh,
Gustav