Sidor

söndag 6 februari 2011

Stora speedtävlingar 2011

Nu börjar det formeras vad som kommer hända ute i stora världen i år. Och det blir en del förändringar jämfört med tidigare. Världsekonomin är en orsak, en annan är regelverket.
2009 var sista året med större tävlingar med rejäla prispengar. Dock så har det varit krångligt och svårt att verkligen få pengarna utbetalda på riktigt. 2010 blev det därför inte av några Grand Slam-tävlingar. Det blev varken något EM eller VM. Det enda som kördes var fem nationella tävlingar; Belgiska-, Tyska-, Svenska-, Engelska- och Franska Mästerskapen.
Av dessa så räknades de tre bästa resultaten ihop till en slutligt resultat i Speed:World:Cup.
Dock var reglerna så att om man hade tidstagning som kan ses från stranden så dubblades vikten. På det viset blev den franska tävlingen helt avgörande trots att bara ett riktigt speed heat genomfördes där. För att komma tillrätta med detta har vi ändrat regelverket inför 2011.
Varken pengar, visuell tidtagning spelar någon roll i år. Vi hoppas att detta kommer göra det lättare att få fler arrangörer och också göra det mer lustfyllt att delta. För att vinna cupen krävs alltså att man åker på tre tävlingar. 

I år så kommer vi tävla med GPS-tidtagning (GT11 och 31) på 250 eller 500 meters banor.
Det är upp till den lokala arrangören att avgöra hur heaten räknas samman, men det krävs fart på över 28 knop för 25% av startfältet för att det ska vara giltigt. Varje tävling ska vara planerad i minst 5 dagar. I den sammanlagda cupen så kommer varje tävling räknas/viktas 1.0. Detta gör att det är lika mycket värt att tävla var som helst.

Följande länder/arrangörer är aktuella och formar en European Speed Tour (nytt namn på världscupen)

Klara:
  • Belgien (seglas i Grussian i södra Frankrike)
  • England Weymouth Speed Week


Nästan klara:
  • Sverige
  • Tyskland


På gång:
  • Holland
  • Spanien (Tarifa)
  • Österrike


Troligen:
  • Frankrike


Kanske
  • Grekland (Karpathos) beror på pengar och tidtagare


Utöver detta pratas det också om ett VM på Fuerte i samband med PWA-tävlingen.
Detta blir i så fall ett fristående Speed World Cup-event. Vidare så snackas det om ett produktions-VM i Dahkla. Osäker om tidpunkt på detta.

//Anders BQ








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg!

mvh,
Gustav