Sidor

fredag 7 mars 2014

SVF Speed Cup 2014 - förändringarnas år

Nytt år och nya planer för vår älskade speedcup. Vi har sedan 2007 haft ett och samma tävlingsupplägg med 3 deltävlingar per år på samma platser varje år. Vi har kört oavsett om det blåst mycket eller lite och utgått ifrån att det blir lika för alla. Dock så har vi upplevt att det varit ganska tråkigt att sitta och vänta vissa dagar då det inte varit någon vind och vissa vindfattiga tävlingshelger har varit klart tveksamma om de borde räknas in i cupen över huvudtaget.
Vi är några stycken som ingår i en arbetsgrupp, som tänkt ut några förändringar i upplägget av SVF Speed Cup inför 2014.

Syfte med nya regler
Göra det enklare att arrangera, göra det roliga att delta. Skapa förutsättningar för snabbare speedtävlingar.

Plats
Bestäms senast 3 dagar innan tävlingen. Beroende på prognos.
Om tävlingsledningen i samråd med de som har lokalkunskap bedömmer att vi troligen inte kommer kunna genomföra en heldagstävling så ställs tävlingshelgen in.

Exempel på tävlingsplatser: Hollandsstrippen, Torkelstorp, Klagshamn, Habo, Vikhög, Rågelund etc.

Det bör finnas en parkering för ca 20 bilar, gärna WC, platt vatten och minst 10-12 m/s. (Ingen överlevnadssegling a la Haga Park 2006).

Tävlingsformat
5x10 sek, 2x250 meter eller 2x10sek. Anslås på plats av tävlingsledningen. Ibland kan det vara lämpligare med 2x10 sek pga av kort vindtidsfönster.
Vi kör ett eller två heat per dag. Det blir max 4 heat per helg. Heaten räknas sedan i cupen

Minimum 20% deltagare som seglar minst 28 knop.

Bana
Gate med bojar, box eller geografiska begränsingar.
T ex “styrbord mellan ön och udden”  på t ex Hollandstrippen och Rågelund där det blir naturliga banor. Vi kan räkna med att det finns noll funktionärer.

Scoringsystem
Ingen förändring mot tidigare! Discards enligt ISAF-regler.

Tävlingsdatum
Datum valda för att ej krocka med Defi Wind, Karpathos, Tyska Mästerskapet, Weymouth och Luderitz sista veckor.
1-4 maj
24-25 maj
14-15 juni
28-29 juni
23-24 aug
27-28 sept SM
4-5 okt (res helg)
Vi kommer inte ha några "väntedagar", om prognosen är tveksam  för första tävlingsdagen en tävlingshelg så behöver man inte åka dit på lördagen.

Godkänd prognos
För att tävling skall utlysas måste vi ha en prognos på minst 8 m/s medelvind på Windguru som varar minst minst 4 timmar under tävlingsdag. Vi kommer gå ut med besked om tävlingen blir av senast torsdag kl 20.00 i veckan innan tävling på denna hemsida, på Surfzone och på SVF's facebooksida.

Anmälan på plats
Anmälan sker på plats till tävlingsledare som namnges inför tävlingshelgen samtidigt som prognos godkännes.

Startavgift
200:- per tävlingshelg betalas på plats vid anmälan.  

NOR - Notice of Race
En NOR kommer postas varje onsdag veckan innan tävlingshelg (3 dagar innan tävlingsdag) där vi går ut med tänkt tävlingsplats och tävlingsledning.
Torsdag kl 20.00 postas sedan beslut upp om prognosen räcker för att köra en eller båda tävlingsdagarna under kommande helg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg!

mvh,
Gustav