Sidor

söndag 11 maj 2014

Premiär SVF Speed Cup - Öland

Daniel Borgelind vann första deltävlingen i speed 2014
Det blev en succé redan vid första försöket. Årets format för SVF Speed Cup innebär att planerade seglingar bara genomförs om det är vindprognos och var som helst i Sverige. Det stod tidigt klart att inte väst- eller sydkusten hade någon vind att leverera. Prognosmakarna Markus, Marcus och Mattias var dock tydliga att Öland skulle få tillräckligt med vind. Och visst var det så. Hollandsstrippen som har fått sitt namn efter den omtalade landskampen i speed 2009, bjöd på solsken, platt vatten och byig 7-12 m/s vind från morgonen och fram till 15-tiden. De lokala seglarna la ut bojar längs kanten och sedan seglades två tvåtimmars heat. Tävlingsformen som kördes var 5 repor a 10 sekunder. 10 sekunder är ungefär 180 meter om man seglar i 35 knop.

Stämning var väldigt bra och många seglare fick till snittfarter över 33 knop och de flesta över 30 knop, vilket är bättre resultat än vad vi haft i cupen på många år.
Vi hade inte vårt data-chef på plats, utan GPS-filerna fick läsas in och behandlas dagen efter. Hur det gick var ganska ovisst för alla, tills dess att resultatet publicerades på resultatsidan här.
Både Anders Björkqvist och Daniel Borgelind visade sig ha en heatseger och en tredjeplats var, men Daniel hade den snabbaste 10-sekunders repan på 35,7 knop av dem båda och vann därmed den första deltävlingen 2014. På tredje plats kom Markus Emanuelsson som hade den enskilt snabbaste repan på 35,85 knop.

Nästa deltävling är planerad till den 24-25 maj, någonstans i Sverige där det blåser bäst. Välkommen att delta, det enda som behövs är en vindsurfingutrustning, en GPS (GT31) och ett betalt medlemskap i Svenska Vindsurfingförbundet SVF för 2014.

Resultat heat 1
Resultat heat 2
Totalresultat


Det finns en liten film från tävlingen också:
https://vimeo.com/93614794


Öland.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg!

mvh,
Gustav