Sidor

söndag 24 september 2017

Inbjudan till Speed Mästerskap 2017

Den 30/9-1/10 arrangerar Torkelstorps Vindsurfingklubb ett inofficiellt SM i speedvindsurfing. Detta är ett inte ett SM sanktionerat av Svenska Seglarförbundet. Men det är ett ypperligt tillfälle att testa på att tävla i speed. Det enda du behöver är en godkänd GPS-enhet, (Amaryllo eller Locosys 31 eller GW60) och en vindsurfingutrustning. Tävlingsformen är superenkel. Vi kör några heat i ett ganska stort område. Dina 5 snabbaste 10 sekundare ger dig snittfarten. Alla kan vara med. Bredden på startfältet brukar vara allt ifrån nybörjare till världselit. Välkomna alla sköna stockholmare, skåningar, smålänningar, västkustbor och du med!

Samling lördag 8.00, skepparmöte 9.00. Gratis för medlemmar i TTVK, 100:- för övriga.
Reservhelg  helgen efter.

Tidigast start på söndagen kan bli typ kl 8.00. Beslut tas om startider etc på skepparmötena på lördagen.

Regel om giltigt heat. 20 procent av alla deltagare i seniorklassen ska segla 28 knop i genomsnitt för att ett heat ska vara giltigt. När väl ett heat har startat så pågår det hela den tid som bestämts vid skepparmötet, oavsett om vinden skulle förändras. Dock kan heat avblåsas/ogiltigförklaras av andra orsaker, t ex åska eller om en större olycka skulle uppstå. Det kan också bli aktuellt med redress (kompensation om man t ex hjälper seglare i nöd etc)

Troligen kommer vi köra 5x10 sekunders heat. Detta aviseras på skepparmöten. Planen är att köra upp till fyra heat totalt.

Vid tre genomförda heat så blir det en strykning (discard). Vinnare av heat får 0,7 poäng, 2:an 2  poäng. Vid lika poäng gäller den som har bästa fart i ett heat. Som princip gäller World Sailings regler i övrigt.

Varje deltagare står för egna försäkringar etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg!

mvh,
Gustav