Sidor

tisdag 6 juni 2006

Rapport från Habo Ljung, 4-5/6

Första dagen bjöd på lätta vindar från NW och molnigt. Några kortare skurar passerade oss även under dagen. Trots detta kunde vi genomföra ett race där formulaseglarna i fältet plockade fram 9-10 kvm segel och sina största slalombrädor. Vår utlåningsbräda F2 SX L på 125 liter blev hett villebråd. Prognosen talade om att det skulle spricka upp under eftermiddagen och att vinden då skulle öka till 7-11 m/s men detta infriades inte.
Vi testade att lägga banan så vi kunde stå och skjuta med laserpistolen från en brygga. Avståndet blev dock något för långt så vi hade svårt att få träff från mitten av banan. Habo Ljung är otroligt långgrunt och med fenor på upp till 48 cm var det för grunt för deltagarna att komma närmare bryggan än ca 200 m.

Efter första dagen såg resultatet ut som följande:

1. Markus Emanuelsson, S-55 (F2/North), 46 km/h
2. Ulf Sjöstedt, S-141 (F2/North), 44 km/h
3. Robert Stavnås, S-251 (F2/North), 40 km/h
4. Daniel Nerhagen, S-131 (F2/North), 38 km/h
5. Mats Hartwig, S-412, 34 km/h
6. Daniel Borgelind, S-38, DNS
6. Tobias Hed, S-38, DNS
6. Jesper Kinnås, S-491, DNS
6. Johan Hellberg, S-258, DNS

Efter att vi avslutat seglingarna för dagen sprack vädret upp och vinden kom. Hela kvällen och natten blåste det sedan perfekt och festandet på kvällen gick på tydlig sparlåga (bland de tävlande alltså ;-). T.o.m freestylegänget höll igen på spriten inför morgondagens bataljer. LBWS hade ordnat med grill och pasta samt disco och bar i klubbstugan. Ett riktigt proffsigt arrangemang både på tävlingområdet och på festen.

Länk till artikel i Sydsvenskan från första dagens tävling >>>


--------------------------------------------------------------------------------

Andra dagen blåste det som på beställning. Solen sken och vinden låg på från NW ca 9-12 m/s. Helt platt vatten och jämn vind. Snacka om perfekta förutsättningar. Vi startade skepparmötet vid 10 och beslöt omgående att placera ut ett mättorn för att kunna mäta med laserpistolen närmare banan för att undvika några missade mätningar. Vi hade banan helt klar vid 11 och startade första racet. Deltagarna var otroligt taggade och bjöd på ruggigt snabba åk. Publiken på land växte allt eftersom och var stundtals några hundra personer. Vi följde upp tävlingen via speakersystemet och rapporterade löpande för alla på land.
Både tidningen Sydsvenskan och radio samt lokaltv var på plats. Vi hade även ett filmteam som klubben LBWS hade fixat som åkte båt och filmade våra deltagare. Båten gick dock för långsamt så 2st vattenscootrar fixades efter lunch. Vi får se om det blev några schyssta filmer från detta då det var ganska skumpigt och skvättigt enligt filmfotografen. Från land såg det dock spektakulärt ut.

Parallellt med F2 Speed Challenge körde Freestyle SM igenom sina stegar under perfekta förhållanden. Vi fick se några av Europas bästa freestyle-åkare utföra helt otroliga trick. Publiken fick verkligen en show och Staffan Bolminger gjorde sitt bästa att förmedla vad Freestyleåkarna gjorde. Det är verkligen inte lätt att hålla koll på alla trick och för publiken behövs det en duktig speaker som Staffan för att kunna hänga med.

Markus Emanuelsson plockade snabbt upp farten till 63 km/h med flera klockningar på över 60 km/h. Daniel Borgelind var inte sämre utan körde nästan identiska tider som Markus. Efter en kort paus efter ca 1 timmes körning bytte både Markus och Daniel brädor till mindre. Markus testade Missilen på 60 l och Daniel plockade fram sin nya 80-liters bräda. Daniel satte nästan omgående sin bästa fart med 64 km/h medans Markus hade lite för lite tryck för att få ordentlig fart på missilen.
Vi körde första racet i nästan 2,5 timmar så både deltagare och funktionärer var ordentligt trötta efter första racet. Efter ca 1 timmes vila drog vi igång race 2.
Alla gjorde sitt yttersta i ytterligare ca 1 timma innan vi till slut gav upp. Då var vinden ganska byig och något svagare samt vattnet hade börjat bli rejält shoppigt. Vinden hade också vridit så banan låg nästan som en halvvindsbana. Bara några få tider på över 60 km/h presterades under andra racet.

Prisutdelningen skedde kl. 16.30 med mycket publik och många glada miner. Första- och andrapriset var varsin Casio-klocka och tredjepriset var en Select Viper Speed-fena. Som Daily First fick Markus och Daniel produkter från Holmenkol.

Tack till alla deltagare, funktionärer, LBWS samt våra sponsorer F2, Select, Casio och Holmenkol för ett fantastiskt event.

Slutresultatet efter tävlingen:
1. Daniel Borgelind, S-38 (NP/Fanatic), 64 km/h
2. Markus Emanuelsson, S-55 (F2/North), 63 km/h
3. Robert Stavnås, S-251 (F2/North), 62 km/h (62)
4. Ulf Sjöstedt, S-141 (F2/North), 62 km/h (61)
5. Daniel Nerhagen, S-131 (F2/North), 58 km/h
6. Tobias Hed, S-383, 57 km/h
7. Jesper Kinnås, S-491, 56 km/h
8. Mats Hartwig, S-412, 54 km/h
9. Johan Hellberg, S-258, DNS

I menyn till vänster finns nu en resultatsammanställning av de båda racen där du ser vem som leder i poäng inför 3:dje racet som körs på lördag och söndag i Askimsbadet, Göteborg. Det är tätt i toppen om vem som vinner resan till Fuerteventura respektive en F2 Missile XS -07 som andrapris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg!

mvh,
Gustav