Sidor

lördag 5 oktober 2024

Speed SM på prognos


Jag brukar säga att det behövs fyra delar för att det ska bli en bra vindsurfingtävling; en arrangör, en plats, deltagare och vind. Vi har många sugna seglare och vi har haft 3 helger i beredskap, men ändå ingen tävling. Höstvindar uppstår när det är kallt i norr och fortfarande värme i söder, Då blir det fart på lågtryck över atlanten, Men september var varm lång norrut, vilket påverkar vädersystemet. 

Vad händer nu då med SM 2024? Jo nu går vi över till ett enklare format. En helgdag när det är OK med vind och inte kallare än 7-8 C, så kör vi en kortare variant av en SM-KoF. Det KAN bli så att Speed SM går av i typ april 2025. Men såklart hoppas jag att kunna ordna tävlingen innan dess. Vad det gäller nästa helg, den 12/10 så skulle det kunna bli åka av t ex mellan 10.00-14.00. Och sedan prisutdelning på Lönnvägen 14, när det blir typ öppethus för alla speedare med sällskap. Men det känns svårt att sia om vinden denna hösten, så håll ut!

Tyvärr är det säkert så att vi tappar vissa deltagare på grund av detta, men vinden är inget man kan planera i detta landet. Och kanske är det därför vi ändå älskar vår sport så mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt inlägg!

mvh,
Gustav